Pamukova Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yenice Mahallesi Yağmur Sokak No10 Pamukova/SAKARYA
Vizyon
Vizyonumuz; il düzeyinde dinî ve akademik eğitimde söz sahibi lider bir kurum olmak.
Misyon
Misyonumuz; özverili kadromuzla, dinî ve pozitif ilimlerde kaliteli bir eğitimle; millî ve manevî değerlere sahip, sorumluluklarının farkında, bilgili, kültürlü, kendine güvenen, paylaşmayı ve yardımlaşmayı bilen, teknolojiyi kullanan, gelecekten ümitli, hayata, mesleğe ve yüksek öğretime hazır erdemli bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
1-2010 yılı Sakarya´da üniversite sınavında performansını en fazla artıran okul olarak SEBAP başarı ödülü aldık. 2-2013 yılı YGS sınavında Sakarya´da performansını en fazla artıran 2. okul olduk. 3-Arapça mûsikî yarışmalarında ilimizi temsilen katıldığımız bölge yarışmasında 2. olduk. 4-İlçemizde BİOSUN katı atık fabrikasının düzenlemiş olduğu yarışmada 1. olduk. 5-Öğrencilerimizden Muhammet Ali YILDIZ karatede Avrupa Şampiyonu oldu. Yine spor alanında güreşte il birinciliği, atletizmde ilçe birinciliği, karatede farklı turnuvalarda öğrencilerimizin aldığı dereceler var.
08.30-15.50
ARAPÇA-İNGİLİZCE
Ulaşım
İlçemizden İl merkezine sabah 06.00´dan gece 24.00´e kadar belediye otobüsü vardır. Gündüz saatlerinde 12 dakika aralıklarla hareket etmektedir. İlçemiz İstanbul-Antalya yolu üzerinde olup şehirlerarası otobüslerle İstanbul´a iki, Ankara´ya dört saatte ulaşım mümkündür. Ankara-İstanbul hızlı ve normal tren hattı ilçemizden geçmektedir. Okulumuz Pamukova hızlı ve normal tren istasyonuna yürüme on dakika mesafededir.
Okulumuza hem merkezden hem de taşımalı servislerle öğrenciler gelmektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz İlçe merkezinin doğusunda ana yol kenarındadır. İlçemiz İstanbul-Antalya D-650 karayolu üzerindedir. Son yıllarda ilçemizde inşaat sektöründeki hızlı gelişmeler sayesinde doğalgazlı, kaloriferli kiralık ev bulmak kolaylaşmıştır. İlçe merkezi kendi adıyla anılan ovada 79.1 rakımda kurulmuş kuzeyi ve güneyi yüksek tepelerle çevrilidir. Yeşil bir doğaya, yazın sıcak kışın ılık bir iklime sahiptir.
İl merkezine 40 KM, İlçe erkezine 500 metre
147,700-400,852
41 Öğrenciden Yüksek Öğrenimi Kazanan 20 Öğrenci
%46,5